Vanliga frågor och svar

TRIGGO Home är ett hemlarm och brandlarm.
Larmet består av en rörelsedetektor, en magnetdetektor och en rökdetektor som är kopplade till en central larmpanel. Larmpanelen är kopplad till ett centralt styrsystem, också kallat molntjänst. Du kan via en egen webbsida (Mina Sidor) ändra hur larmet ska bete sig. Larmet gör det möjligt att automatiskt begära hjälp att ditt lokala bevakningsbolag som är kopplat till vårt centrala styrsystem. Det här gör att vi kan vara mycket snabba, alltid, och att man kan få en bra rapportering om vad som hänt. Vill man kunna få hjälp av grannar eller vänner kan vi skicka information till dom.
Vi levererar larmet helt färdigt att använda, så om du inte vill behöver du inte ändra någonting. (Vi rekommenderar att du ändrar din kod.)

Alla dom här sakerna ingår i TRIGGO Home och du betalar inget extra för dom.

Om du vill kan du beställa ytterligare detektorer och även kameror. Det kan du göra direkt i webb-shoppen när du beställer ditt TRIGGO Home.
Vi har också temperaturdetektorer, fuktdetektorer, utomhussirener och larmknappar om du skulle vilja ha det. Kontakta oss i så fall.

Du kan se hur det ser ut på vår kanal på YouTube.

Kategorier: FAQ

TRIGGO Home Månadsabonnemang är den tjänst som du månadsprenumererar på och som kopplar ditt larm till TACTs automatiska molntjänst för att hantera larm. Med molntjänsten kan vi blixtsnabbt fråga dig om det är ett falskt larm eller ett riktigt larm. Är det ett riktigt larm kan du automatiskt beordra hjälp av ditt lokala vaktbolag genom att knappa in en kod på telefonen. Du kan välja själv vilken kod du vill ha.

 

Kategorier: FAQ

Du betalar bara en månadsavgift så länge du har larmet. Den första fakturan innehåller även en anslutningsavgift. Du betalar inget annat så länge som du inte behöver hjälp.
Skulle du råka gör så att larmet går (falsklarm), så får du ett telefonsamtal där vi frågar om du vill ha hjälp. Om du då inte trycker in din kod händer ingenting.
Den gången du behöver hjälp kan du skicka larmet till grannar eller grannsamverkansgrupp.
Om du vill ha hjälp från en larmcentral trycker du in din kod och då kommer en väktare. Då betalar du en utryckningsavgift.

Du betalar inget extra för larmanläggningen, den ingår i abonnemanget.
Månadsavgiften faktureras månadsvis och ifall det har skett en utryckning av väktare, faktureras den månaden efter det att utryckningen har skett.
Triggo Home har 3 månaders uppsägningstid från det att vi skickat första fakturan.
Självklart följer vi alla regler i konsumentköplagen och konsumenttjänstlagen.

Kategorier: FAQ

Baspaketet ingår som en del av TRIGGO Home månadsabonnemang och levereras hem till dig när du beställer månadsabonnemanget. Baspaketet innehåller alla komponenter du behöver för att ha ett fungerande hemlarm. Det är helt färdigkonfigurerat för dig när du får det levererat och klart att sättas upp. Paketet innehåller: en larmpanel, en rörelsedetektor, en magnetdetektor och en rökdetektor. Instruktioner och rekommendationer för hur baspaketet ska installeras medföljer i den svenska manualen som finns på Mina Sidor i webbportalen. Mina Sidor får du tillgång till när du har beställt TRIGGO Home abonnemanget. Specifikationer på alla ingående komponenter hittar du i Frågor och Svar.

Kategorier: FAQ

Larmpanelen är den centrala enheten som kommunicerar med TACTs centrala molnsystem och de anslutna detektorerna.

Den är neutralt vit och liten. Den har en panel för att mata in din kod för att larma av och på.

Ett grönt pulserande ljus visar att larmet fungerar.   Larmpanelen har strömmatning via en medföljande 12V adapter som ansluts till ett vanligt 200-240V vägguttag, den har också ett backupbatteri som laddas och underhålls automatiskt.

Storleken på larmpanelen är (B*H*L mm) 187*130*27.

Instruktioner och rekommendationer för hur larmpanelen ska installeras medföljer i den svenska manualen som finns på Mina Sidor i webbportalen. Mina Sidor får du tillgång till när du har beställt TRIGGO Home abonnemanget.

Kategorier: FAQ

De kan beställa ytterligare detektorer i webb-shoppen. Du kan beställa dom samtidigt som du beställer månadsabonnemanget eller senare. Du installerar dom lätt själv. En installationsbeskrivning på svenska följer med.

Du betalar en engångskostnad för detektorerna och det påverkar inte abonnemangspriset du betalar per månad.

Kategorier: FAQ

Vi har inga mellanhänder och har automatiserat det mesta.

Kategorier: FAQ

Ja. Med dagens hotbilder, virus och andra attacker kostar det mycket och kräver stora resurser att skydda sig. Molnteknologi gör att fler kan dela på de resurserna vilket gör att man kan göra det mer säkert än på egen hand.

Kategorier: FAQ

Om du vill att larmet ska låta kan vi enkelt slå på det. Skicka ett email bara där du säger att larmet ska låta.
Om du vill ha starkare ljud kan du köpa till en inomhussiren i webbshoppen.
Vill du ha en trådlös utomhussiren skickar du oss ett email (finnns inte som standardprodukt i webbshoppen.)

Vi vill ha ett tyst larm för att det ska finnas en möjlighet att ta fast tjuvarna och att dom därför inte ska veta om det gått ett larm eller inte. Erfarenheter har visat att sirener inte avskräcker tjuven.

Kategorier: FAQ

Mina Sidor är det ställe där du skriver in den information vi behöver för att larmet ska fungera som du vill. T ex de telefonnummer du vill att vi ska ringa för att kontrollera att larmet är ”skarpt” eller inte, den adress som larmet är installerat på, se larm händelser, ange koder, ange uppgifter för larm funktioner.

När du har beställt TRIGGO Home så får du ett e-postmeddelande med inloggningsuppgifter till  www.tactsweden.com/minasidor.

Kategorier: FAQ

Eftersom vi vill säkerställa snabba utryckningstider kan vi inte åka till postnummer som ligger för långt borta från där vi verkar.

Kategorier: FAQ

När vi ringer upp dig för att kontrollera om larmet är falskt eller inte, anger du den kod som du skrivit in på Mina Sidor. Om du anger koden så kommer vaktbolaget till den adress du skrivit in på Mina Sidor

Kategorier: FAQ

Vid alla larm från hemlarm måste vi kontrollera att det inte har utlösts ett falskt larm, därför kontaktar vi någon som ska kunna ge oss den informationen.

Vi tycker att det är viktigt att du alltid ska veta vad som händer när ett larm går. Därför kontaktar vi dig inom inom 60 sekunder oavsett tid och hur många andra som behöver hjälp vid just det tillfället.

Kategorier: FAQ

Om du inte svarar så ringer vi det andra telefonnumret som du har angett. Om ingen svarar ringer vi det tredje telefonnumret och om ingen svarar där heller skickar vi ett e-postmeddelande till dig.

Kategorier: FAQ

Då betraktar vi det som att du inte kan koden och vi ringer till nästa telefonnummer av de tre du angett på Mina Sidor.

Kategorier: FAQ

Ja, du kommer att behöva betala den faktura som ställs ut till dig vid en utryckning när något av de telefonnummer som ringts svarar med din kod.

Kategorier: FAQ

Det är ditt ansvar.

Kategorier: FAQ

Då kommer vi att ringa det telefonnumret. Antagligen kan inte personen som svarar den korrekta koden och larmet kommer då att betraktas som att du inte svarar och vi ringer nästa telefonnummer i listan.
När du installerar larmet och skrivit in telefonnummer uppmanas du att utlösa ett falskt larm för att kontrollera att telefonnumret är korrekt.

Kategorier: FAQ

Det gör du.

Kategorier: FAQ

När vårt molnsystem känner igen din kod skickas en beställning av utryckning till ditt lokala vaktbolag. De kommer att ta sig till den utryckningsadress du angett på Mina Sidor. Adressen måste vara i det postnummer som du angett tidigare vid beställningen och som vi kan åka till.

Kategorier: FAQ

Ja du kan se vad som händer direkt på Mina Sidor.

Kategorier: FAQ

Vi vill kunna erbjuda en låg månadskostnad och ändå ge en möjlighet att ha larmet kopplat mot en larmcentral eller till ett vaktbolag som kan komma snabbt om du behöver hjälp.
Vi vill inte försöka undvika utryckningar. Därför har vi systemet att du beställer en utryckning. Behöver du hjälp finns det att få.

Kategorier: FAQ

Rökdetektor är alltid på och larmar alltid om den känner av rök.

Kategorier: FAQ

En kamera används för att hjälpa dig att fatta beslut om det är ett falsklarm eller inte.
Vårt larm är superbilligt och superenkelt därför har vi inte tagit med en kamera som standard.
Men, du kan köpa till en kamera från oss som fungerar tillsammans med din smartphone.
Den är inte ihopkopplad med vårt system utan fungerar på egen hand.
Du behöver ha ett trådlöstnätverk hemma och en internetanslutning.
Om du tittar på video från kameran när du är utanför hemmet kommer det att förbruka lite surftrafik på ditt mobilabonnemang.

Om du vill köpa en kamera så beställ en i webb-shoppen.

Du kan se hur kameran och hur bilden ser ut på vår kanal på YouTube.

Kategorier: FAQ

Vi vill att det ska vara enkelt och att alla ska kunna använda larmet. Så du sätter på det med en knapp när du går ut och stänger av det genom att ange din kod när du kommer in.

Kategorier: FAQ

Då betraktar vi det som att du inte kan koden och vi ringer till nästa telefonnummer av de tre du angett på Mina Sidor.
Om du vill kan du kontakta oss så ordnar vi att det sista samtalet beordrar en utryckning men det blir då till en utryckningskostnad.

Kategorier: FAQ

Ditt lokala vaktbolag kan ditt område och vet vad som pågår där.
När du begär hjälp kan utbildade väktare snabbt ta sig till platsen och har en chans att fast inbrottstjuvarna.
Väktarbolagen har dessutom med sig material för att kunna täcka sönderslagna fönster och dörrar så att det inte står öppet.
De kan kalla på glasmästare och låssmed.
Oftast står försäkringsbolaget för kostnaderna av detta i samband med inbrott. Det beror på hur din hemförsäkring ser ut.

Kategorier: FAQ

Klart du kan göra.
När du har konstaterat att det inte är ett falskt larm så kan du välja att skicka larmet till de grannar/personer du bestämt. T ex alla i din trappuppgång eller husen runt om dig. Då går ett meddelande till dom på email och SMS.
Just funktionen att du bara skickar vidare ”riktiga” larm gör att alla som får ett larm vet att det är skarpt.
Alla rättsvårdande instanser är överens om att grannsamverkangrupp är det bästa preventiva skyddet mot inbrott. Polisen har utbildningar och man har en kommunpolis knuten till gruppen. Läs mer om grannsamverkan på Samverkanmotbrott.se
Men – det kräver ett visst engagemang.
Som privatperson har du normalt inte den utbildning eller utrustning som behövs för att kunna ingripa när ett inbrott pågår så det ska du inte göra. Men om du vill ta hjälp av grannar för att dokumentera (ta kort och film) eller för att städa upp så går det bra.
En av orsakerna till den låga uppklarningsgraden på inbrott är att det inte finns några spår eller dokumentation.
Grannsamverkan kan hjälpa till med att dokumentera och hålla kolla. Inbrottstjuvar gillar inte det.
Oftast ökar engagemanget när några i området har haft inbrott.

Kategorier: FAQ

Då skickar du in det till oss så får du ett nytt.

Kategorier: FAQ

Vi följer självklart lagen om tjänsteförsäljning och du kan returnera den oanvända utrustningen i originalförpackningen. Du får betala returtransporten via Postnord eller någon annan transportör.

Kategorier: FAQ

Då ska du ringa det journummer som du har till larmcentralen eller det nummer som du har direkt till ditt vaktbolag. Det numret hittar du under Mina Sidor, fliken Uppgifter. Om väktare redan är under utryckning så kan inte larmet återkallas utan kostnad. Så inom några minuter bör man återkalla larmet.

Kategorier: FAQ

Du har tre månaders uppsägningsperiod. Du fyller i blanketten Avsluta TRIGGO Home abonnemang som finns på Mina Sidor, skriver under den och mailar den till oss. Om du har haft abonnemanget kortare tid än 24 månader skickar du också tillbaka utrustningen i baspaketet i oskadat skick och förpackat så att utrustningen inte skadas vid transporten. Du får betala returtransporten via Postnord eller någon annan transportör. Tilläggsutrustning som du köpt behåller du naturligtvis.
Om du haft abonnemanget längre tid än 24 månader behåller du all utrustning.

Kategorier: FAQ

I tjänsten ingår rimlig användning, det vill säga något falsklarm i månaden. Om det går många falska larm kommer vi att kontakta dig på angivet telefonnummer och e-postadress i Mina Sidor för att förstå varför det går så mycket falsklarm. Om utrustningen genererar felaktiga larm kommer vi att se det och stänga av larmet samt kontakta dig. Vi förbehåller oss rätten att fakturera trafik som uppstår vid orimlig användning. (se villkor)

Kategorier: FAQ

Model TACT SA G2
Typ Larmpanel Centralenhet
Processor ARM
Panel typ Touch
Kommunikation Mobilt GPRS
Inspänning DC 12V/1A
Effektförbrukning Mindre än 0.6W
Inbyggt batteri Li-Io, 7,4V 800mAh
Backupbatteritid Mer än 10 timmar
Arbets-temperatur -20℃~+55℃
Arbets-luftfuktighet Lägre än 90% (icke kondenserande)
Mått (B*H*D) mm 187*130*27
Totalt antal detektorer Upp till 50 stycken
Inbyggd siren Ja
Sabotageskydd Ja
Spänningsskydd Ja

Kategorier: FAQ, Specifikation

Tidsfördröjningen är samma för skalskydd som för aktiverat larm.
Det vill säga, om du i ”Mina Sidor” ställer in tidsfördröjningen på 10 sek för larmet gäller det både för skalskydd och för aktiverat larm.

Kategorier: FAQ, kundfrågor

Den lilla dekalen har måtten 50*65mm
Den stora dekalen har måtten 102*130mm

Om du loggar in på MINA SIDOR kan du under fliken ”Mina larm” ändra det telefonnumer som skrivits in för ”Kontaktpersoner vid larm”.
Det finns tre telefonnummer som rings i ordning Kontakt 1, Kontakt 2, Kontakt 3.
Du kan ändra dessa när som helst.

Kategorier: FAQ, kundfrågor

Load More